Berberekrydda, etiopisk kryddmix

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Berberekrydda är en fantastisk kryddmix som används flitigt i det etiopiska köket. God att ha i grytor, som rubb eller i marinader. Den är het och full med smaker. Använder man den i vegetariska rätter får maten ett extra lyft från alla kryddor men den är även mycket god att krydda kyckling eller kött med. Berberekrydda ska vara ganska het med mycket sting i men du kan enkelt justera hettan genom att minska mängden chili i mixen. Recept ger ca 2 dl krydda.

Ingredienser

  • 1 tsk
    spiskumminfrön
  • 1 msk
    svartpepparkorn
  • 1 st
    krossad kanelstång
  • ½ tsk
    hel nejlika
  • 1 msk
    kardemummafrön
  • 1 msk
    bockhornsklöverfrön
  • ½ tsk
    senapsfrön
  • 1 dl
    paprikapulver
  • ½ dl
    chilipulver
  • 2 msk
    ingefärapulver
  • 2 msk
    salt
  • 1 tsk
    muskotnöt

Så lagar du