Bibimbap med kyckling

Tillagningstid:

Bibimbap med kyckling.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bibimbap är som en koreansk pyttipanna, oftast tar man vad man har av rester och serverar med rundkornigt ris och som pricken över i stark gou-chu-jang chilisås, som är en koreansk chilipasta som är fermenterad och har en fruktig smak av chili.

Ingredienser

6 portioner

  • 800–900 g
    lårfilé av kyckling
  • neutral olja till stekning

Marinad

  • 4 msk
    japansk eller koreansk soja
  • 1 msk
    strösocker
  • 1 msk
    sesamolja
  • 2 msk
    rostade sesamfrön
  • 1 tsk
    nymald svartpeppar
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 2
    salladslökar, finstrimlade
  • 2 msk
    finriven ingefära

Marinerade böngroddar

  • 200 g
    färska mungbönsgroddar
  • 1
    salladslök, finstrimlad
  • ½ msk
    sesamolja
  • ½ tsk
    salt
  • 1 msk
    rostade sesamfrön

Marinerad gurka

  • 1
    gurka
  • 1 tsk
    salt
  • 1
    salladslök, finstrimlad
  • 1 tsk
    koreanskt chilpulver, kodjokaro eller annat chilipulver (mängd beroende på styrka
  • ½ msk
    ättikssprit
  • ½ msk
    strösocker

Marinerade morötter

  • 3
    morötter
  • ½ msk
    ättikssprit
  • ½ msk
    strösocker
  • 6
    portioner ris, rundkornigt
  • 200 g
    gröna sojabönor, tinade och förvällda
  • 6
    ägg
  • Go-chu-jang chilisås

Så lagar du