Bibimbap med kyckling
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-04-18Tillagningstid:
Bibimbap är som en koreansk pyttipanna, oftast tar man vad man har av rester och serverar med rundkornigt ris och som pricken över i stark gou-chu-jang chilisås, som är en koreansk chilipasta som är fermenterad och har en fruktig smak av chili.
Ingredienser
6 portioner
- 800–900 glårfilé av kyckling
- neutral olja till stekning
Marinad
- 4 mskjapansk eller koreansk soja
- 1 mskströsocker
- 1 msksesamolja
- 2 mskrostade sesamfrön
- 1 tsknymald svartpeppar
- 2 klyfta(or)vitlök, finhackade
- 2salladslökar, finstrimlade
- 2 mskfinriven ingefära
Marinerade böngroddar
- 200 gfärska mungbönsgroddar
- 1salladslök, finstrimlad
- ½ msksesamolja
- ½ tsksalt
- 1 mskrostade sesamfrön
Marinerad gurka
- 1gurka
- 1 tsksalt
- 1salladslök, finstrimlad
- 1 tskkoreanskt chilpulver, kodjokaro eller annat chilipulver (mängd beroende på styrka
- ½ mskättikssprit
- ½ mskströsocker
Marinerade morötter
- 3morötter
- ½ mskättikssprit
- ½ mskströsocker
- 6portioner ris, rundkornigt
- 200 ggröna sojabönor, tinade och förvällda
- 6ägg
- Go-chu-jang chilisås
Så lagar du
1. Strimla kycklingköttet. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Blanda kyckling och marinad. Låt marinera 30–60 minuter.
Marinerade böngroddar
1. Blanda groddar, salladslök, sesamolja och salt. Låt stå en stund och strö över rostade sesamfrön vid serveringen.
Marinerad gurka
1. Skiva gurkan tunt. Lägg skivorna i en skål och salta. Låt stå minst 30 minuter. Rör om då och då. Häll sedan av vätskan och pressa gurkan i en sil så att du får bort vätskan.
2. Blanda gurka, salladslök, chilpulver, ättiksprit och socker. Låt stå minst 10 minuter och rör om någon gång under tiden.
Marinerade morötter
1. Skala och finstrimla morötterna. Blanda dem med ättiksprit och socker. Låt stå en stund och rör om ett par gånger under tiden.
Servering
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Hetta upp olja och stek kycklingstrimlorna i omgångar. Flytta över till en gryta.
3. Servera ris och kyckling varma tillsammans med tillbehören, samt stekta ägg och Go-chu-jang chilsås