Bibimbap med kyckling

Bibimbap med kyckling.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bibimbap är som en koreansk pyttipanna, oftast tar man vad man har av rester och serverar med rundkornigt ris och som pricken över i stark gou-chu-jang chilisås, som är en koreansk chilipasta som är fermenterad och har en fruktig smak av chili.

Ingredienser

6portioner

  • 800–900 g
    lårfilé av kyckling
  • neutral olja till stekning

Marinad

  • 4msk
    japansk eller koreansk soja
  • 1msk
    strösocker
  • 1msk
    sesamolja
  • 2msk
    rostade sesamfrön
  • 1tsk
    nymald svartpeppar
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 2
    salladslökar, finstrimlade
  • 2msk
    finriven ingefära

Marinerade böngroddar

  • 200g
    färska mungbönsgroddar
  • 1
    salladslök, finstrimlad
  • ½msk
    sesamolja
  • ½tsk
    salt
  • 1msk
    rostade sesamfrön

Marinerad gurka

  • 1
    gurka
  • 1tsk
    salt
  • 1
    salladslök, finstrimlad
  • 1tsk
    koreanskt chilpulver, kodjokaro eller annat chilipulver (mängd beroende på styrka
  • ½msk
    ättikssprit
  • ½msk
    strösocker

Marinerade morötter

  • 3
    morötter
  • ½msk
    ättikssprit
  • ½msk
    strösocker
  • 6
    portioner ris, rundkornigt
  • 200g
    gröna sojabönor, tinade och förvällda
  • 6
    ägg
  • Go-chu-jang chilisås

Så lagar du

1. Strimla kycklingköttet. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Blanda kyckling och marinad. Låt marinera 30–60 minuter.

Marinerade böngroddar

1. Blanda groddar, salladslök, sesamolja och salt. Låt stå en stund och strö över rostade sesamfrön vid serveringen.

Marinerad gurka

1. Skiva gurkan tunt. Lägg skivorna i en skål och salta. Låt stå minst 30 minuter. Rör om då och då. Häll sedan av vätskan och pressa gurkan i en sil så att du får bort vätskan.

2. Blanda gurka, salladslök, chilpulver, ättiksprit och socker. Låt stå minst 10 minuter och rör om någon gång under tiden.

Marinerade morötter

1. Skala och finstrimla morötterna. Blanda dem med ättiksprit och socker. Låt stå en stund och rör om ett par gånger under tiden.

Servering

1. Koka riset enligt förpackningen.

2. Hetta upp olja och stek kycklingstrimlorna i omgångar. Flytta över till en gryta.

3. Servera ris och kyckling varma tillsammans med tillbehören, samt stekta ägg och Go-chu-jang chilsås

Dela det här receptet med dina vänner!