Biff stroganoff

Biff stroganoff.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pappa Fikret och sonen Ibro lagar tunt strimlat nötinnanlår i gräddig sås, serverat med ris.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    biff eller lövbiff i strimlor
  • 1-2
    gula lökar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 100g
    champinjoner
  • 1dl
    vatten
  • 3dl
    kalvfond
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2-3msk
    tomatpuré
  • salt och peppar
  • 3dl
    creme fraiche
  • 1kruk(or)
    persilja

Tillbehör

  • ris
  • saltgurka

Så lagar du

1. Koka riset med salt, vegeta, persilja och olivolja.

2. Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar.

3. Stek biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.

4. När köttet fått färg, tillsätt löken så den mjuknar och lägg sedan i svampen.

5. Slå på vatten,  låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfond, senap och tomatpuré.

6. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraiche och finhackad persilja.

7. Lägg upp riset på tallriken, toppa med stroganoffen och servera med saltgurka.

Dela det här receptet med dina vänner!