Biff stroganoff
Publicerat:
2017-09-11Tillagningstid:
Pappa Fikret och sonen Ibro lagar tunt strimlat nötinnanlår i gräddig sås, serverat med ris.
Ingredienser
4portioner
- 400gbiff eller lövbiff i strimlor
- 1-2gula lökar
- 2vitlöksklyftor
- 100gchampinjoner
- 1dlvatten
- 3dlkalvfond
- 2tskdijonsenap
- 2-3msktomatpuré
- salt och peppar
- 3dlcreme fraiche
- 1kruk(or)persilja
Tillbehör
- ris
- saltgurka
Så lagar du
1. Koka riset med salt, vegeta, persilja och olivolja.
2. Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar.
3. Stek biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.
4. När köttet fått färg, tillsätt löken så den mjuknar och lägg sedan i svampen.
5. Slå på vatten, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfond, senap och tomatpuré.
6. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraiche och finhackad persilja.
7. Lägg upp riset på tallriken, toppa med stroganoffen och servera med saltgurka.