Biff teriyaki

ris, kött och grönsaker upplagt på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Marinera köttet dagen innan så blir detta en supersnabb, nyttig rätt för helg och vardag. Gör lite extra och frys in i portioner så har du lyxig hemgjord snabbmat.

Ingredienser

4portioner

  • ca 400g
    mört nötkött, t.ex lövbiff, entrecôte eller ryggbiff
  • färdig teriyakisås
  • olja till marinad + stekning
  • valfri smaksättning t.ex ingefära, chili, vitlök

Tillbehör

  • enligt anvisning
    kokt ris
  • grönsaker t.ex. avokado, majs, parika, broccoli, rödlök
  • crème fraiche eller gräddfil
  • sesamfrön, naturella eller rostade

Så lagar du

1. Skär köttet i strimlor, blanda med några matskedar färdig teriyakisås och någon matsked olja. Smaksätt gärna med riven ingefära, chili, vitlök, citrongräs eller annat som du gillar! Tips: Marinera gärna köttet kvällen innan och ställ i kylen över natten.

2. Koka ris och skär upp grönsakerna i bitar.

3. Stek köttet hastigt på hög värme i olja. Servera med ris och grönt, en klick gräddfil eller crème fraîche och toppa med rostade sesamfrön eller nötter.

Dela det här receptet med dina vänner!