Biffsallad med sting

salladsportion på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch biffsallad med mycket grönt och asiatiska, lite heta smaker.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    ryggbiff i skivor
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Dressing

  • 5msk
    pressad limesaft
  • 1msk
    fisksås
  • 0,5-1st
    röd chilifrukt, finhackad
  • 1msk
    råsocker

Sallad

  • 125g
    sockerärtor
  • 4st
    salladslökar
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 0,5kruk(or)
    mynta
  • 1
    gurka
  • 1
    mango
  • 1knippa(or)
    rädisor
  • 70g
    blandad sallad
  • 1,5dl
    jordnötter

Så lagar du

1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet, salta och peppra. Skär sedan i tunna skivor.

Dressing

1. Blanda limesaft. fisksås och finhackad chili med socker och rör tills sockret löst sig.

Sallad

1. Blanda salladen med skuren mango, skivade rädisor och strimlad salladslök.

2. Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur med hjälp av en tesked och skär i skivor och blanda med salladen och de hackade örterna.

3. Vänd ned dressingen, blanda den strimlade biffen med salladen och toppa med hackade jordnötter.

 

Dryckestips:

Schneider Weisse Mein Grünes Tap 4, Tyskland
Nr 1507, 24:70 (50 cl)

Ravenswood Vintners Blend Zinfandel, USA
Nr 26001, 105 kronor

Alkoholfritt

Mikkeller Hallo Ich Bin Berliner Weisse
Nr 1943, 16:90 (33 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!