Biskvier med apelsin

Tid:

Fyrkantiga biskvier med apelsin och toppad med choklad.

Tid:

Ett riktigt snabbt sätt att fixa biskvier på! Lika gott som ”vanliga”, men betydligt snabbare. Apelsin i botten ger en god smakbrytning och känsla av att julen närmar sig. Receptet ger 40 bitar och biskvierna går bra att frysa.

Ingredienser

Botten

  • 400 g
    mandelmassa, grovriven
  • 2
    äggvitor
  • 1 dl
    strösocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 1
    citron eller apelsin, rivet skal

Smörkräm

  • 400 g
    smör, rumstempererat
  • 3 dl
    florsocker
  • 2
    äggulor
  • 1 dl
    kakao
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 2 msk
    espresso eller starkt kaffe

Topping

  • 300 g
    mörk choklad

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg