Biskvier

Biskvier.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ni känner ju till dammsugaren, mazarinen, chokladbollen, biskvin och kokostoppen. Men visste ni att dessa kära bakverk går under samlingsnamnet bitar i konditoriet. Alla har vi även vår favorit bland dessa bitar, så häng med när vi djupdyker i begreppet och bakar till dessa godsaker.

Ingredienser

15portioner

Smörkräm

  • 165g
    strösocker
  • 85g
    äggvita
  • 250g
    smör, rumstempererat
  • 125g
    mörk choklad

Biskvibottnar

  • 250g
    mandelmassa
  • 125g
    strösocker
  • 55g
    äggvita

Topping

  • mörk choklad, tempererad

Så lagar du

Smörkräm

  1. Värm socker och äggvita i ett vattenbad under omrörning tills smeten nått 60 grader.
  2. Vispa äggvita- och sockerblandningen sval och tredubbel i volym. Tillsätt smöret pö om pö. Blanda till en homogen massa.
  3. Vänd ned chokladen. Blanda väl.

Biskvibottnar

  1. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan. Blanda till en jämn smet utan klumpar.
  2. Spritsa 15 bottnar på bakplåtspapper och baka i ugnen på 180 grader i 10–15 minuter.

Montering

  1. Stryk biskvibottnarna med smörkräm.
  2. Doppa i tempererad choklad.
  3. Låt stelna.

Dela det här receptet med dina vänner!