Bissap- eller hibiskusjuice

Bissap- eller hibiskusjuice

Publicerat:

Tillagningstid:

Bissapjuice är drycken framför andra i Senegal, och dricks vid alla tillfällen. Juicen görs av den vackra röda hibiskusblomman. Ju mer socker desto godare!

Ingredienser

6portioner

  • 2dl
    torkad hibiskus
  • 2 ½liter
    vatten
  • 100g
    socker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    riven muskotnöt
  • 2tsk
    apelsinblomvatten
  • lite färsk mynta

Så lagar du

  1. Skölj hibiskusen och lägg den i en kastrull med vatten. Koka upp tills vattnet har fått en helröd/vinröd färg.
  2. Låt svalna och sila sedan bort hibiskusbladen från juicen.
  3. Tillsätt socker, vaniljsocker, muskotnöt, apelsinblomvatten, hela myntablad och blanda allt.
  4. Kyl ner och servera välkyld.

Dela det här receptet med dina vänner!