Blåbär- och vaniljbullar i långpanna

Tillagningstid:

Blåbär- och vaniljbullar i långpanna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftigt vetebröd med hjärta av blåbär och vanilj.

Ingredienser

30 portioner

Deg

  • 50 g
    jäst
  • 5 dl
    kall mjölk
  • ½ tsk
    salt
  • 1 dl
    strösocker
  • 600 g
    vetemjöl
  • 150 g
    smör, rumsvarmt och mjukt
  • valifritt: nymortlad kardemumma

Till pensling

  • 1 st
    ägg
  • valfritt: 1 dl hackade hasselnötter eller mandelsplitter

Glasyr

  • 2 dl
    florsocker
  • lite vatten, eller saft (om du vill ha färg och smak på glasyren)

Blåbärsfyllning

  • 2 dl
    tjock blåbärssylt eller 2 dl blåbär+1 msk majsstärkelse
  • 2 dl
    tjock vaniljkräm

Så lagar du