Blåbär och vit chokladpudding

Blåbär och vit chokladpudding

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gelatinblad
  • 4dl
    vispgrädde
  • 1dl
    standardmjölk
  • 1dl
    koncentrerad eko blåbärssaft
  • 80g
    vit choklad grovhackad
  • 1tsk
    mald kardemumma
  • 3 msk
    strösocker
  • frukt och bär efter säsong

Så lagar du

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.

2. Koka upp grädde, mjölk, socker samt den malda kardemumman, ta av från värmen och tillsätt gelatinbladet.

3. Slå den varma gräddmjölken över grovhackad vit choklad, rör tills att chokladen är smält, vispa sedan i blåbärssaften.

4. Häll upp i fyra tallrikar eller glas, ställ i kyl minst 6 timmar, gärna över natten.

5. Vid servering lägg frukter och bär ovanpå puddingen. Riv med fördel lite extra vit choklad eller mörk choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!