Blåbär och vit chokladpudding
Ingredienser
4portioner
- 1stgelatinblad
- 4dlvispgrädde
- 1dlstandardmjölk
- 1dlkoncentrerad eko blåbärssaft
- 80gvit choklad grovhackad
- 1tskmald kardemumma
- 3 mskströsocker
- frukt och bär efter säsong
Så lagar du
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
2. Koka upp grädde, mjölk, socker samt den malda kardemumman, ta av från värmen och tillsätt gelatinbladet.
3. Slå den varma gräddmjölken över grovhackad vit choklad, rör tills att chokladen är smält, vispa sedan i blåbärssaften.
4. Häll upp i fyra tallrikar eller glas, ställ i kyl minst 6 timmar, gärna över natten.
5. Vid servering lägg frukter och bär ovanpå puddingen. Riv med fördel lite extra vit choklad eller mörk choklad.