Blåbärscheesecake
Publicerat:
2012-11-05Till denna kaka behöver du en ordentligt smord springform på ca 24-26 cm i diameter. Ett tips är att fodra hela formen med en sockerdeg som är smaksatt med kanel.
Ingredienser
8–10 portioner
Botten
- 75 gsmör
- 75 gflorsocker
- 150 gvetemjöl
- 1 stägg
- 1 nypa(or)salt
- 1 tskmalen kanel
Ostmassan
- 500 gnaturell färskost
- 110 gströsocker
- 15 gmaizenamjöl
- 2 stägg
- 300 gcreme fraiche
- 1 stapelsin
- 100 gblåbär (färska eller frusna)
Så lagar du
1. Blanda ihop ingredienserna till en slät deg och platta ut den och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
2. Kavla ut sockerdegen och fodra hela formen och låt lite deg hänga över kanterna. Nagga den lite i botten och för-grädda formen i 200 grader ca 5-8 minuter.
3. Ta färskosten och lägg i en bunke. Rör ner socker och creme fraiche lite försiktigt med en visp. Riv skalet av en apelsin. Strö sedan i maizena mjölet och apelsin raspet. Vispa försiktigt i äggen, ett i taget. Häll sist i blåbären och se till att de blir försiktigt fördelade i hela smeten.
4. Fyll den fodrade springformen och baka på 160 grader i ca 60-90 minuter. Låt kallna och ställ i kyl minst 6-8 timmar.