Blåbärsmazarin

Blåbärsmazarin.

Ingredienser

8portioner

  • 250g
    mandelmassa
  • 100g
    smör
  • 160g
    ägg (3 st)
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • lite rasp av citronskal
  • 100g
    frysta blåbär (ca 2 dl)
  • 1tsk
    maizena
  • 200g
    krämig yoghurt (t ex grekisk 10%)
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • lite rasp av citronskal
  • 50g
    hyvlad mandel
  • 1burk(ar)
    kondenserad och karamelliserad mjölk
  • några matskedar blåbärssylt

Så lagar du

1. Smörj en ugnssäker form och strö hälften av mandel i formen. Resten av mandeln rostas på plåt i ugnen på 175 grader i ca 5–10 minuter. Låt svalna.

2. Blanda mandelmassa, vaniljsocker, citronrasp med smör till en jämn massa. Tänk på att ha ingredienserna rumstempererade, då är det lättare att blanda. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en jämn smet. Fyll i formen.

3. Blanda blåbär med maizenan och sprid ut över massan. Grädda mazarinkakan i 175 grader i ca 25–30 minuter till fin färg. Låt svalna.

4. Blanda yoghurt med vaniljsocker och smaka av med citronrasp.

5. Servera kakan med yoghurt, kolasås, blåbärssylt och toppa med rostad mandel.

Dela det här receptet med dina vänner!