Blåbärsmuffins med citronfrosting

Blåbärsmuffins med citronfrosting

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkla, saftiga muffins med syrlig citronfrosting som kanske smakar extra bra färgad med monstergrön karamellfärg!

Ingredienser

4portioner

Blåbärsmuffins

  • 150g
    smör, mjukt
  • 2dl
    strösocker
  • 2
    ägg
  • 2tsk
    vaniljpulver
  • 1
    citron, det gula av skalet rivet
  • 1dl
    naturell yoghurt
  • 3dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2dl
    blåbär, frysta

Citronfrosting

  • 200g
    naturell färskost
  • 100g
    smör, mjukt
  • 2dl
    florsocker
  • 2msk
    lemoncurd
  • karamellfärg (valfritt)

Så lagar du

Blåbärsmuffins

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme.
  2. Vispa smör och socker vitt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda ner vanilj, citronskal och yoghurt.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
  6. Fördela hälften av smeten i formarna, lägg i blåbär och toppa med resterande smet.
  7. Grädda mitt i ugnen tills de är just genomgräddade, lite mjuka i mitten. Det tar ca 25 minuter.
  8. Låt dem svalna på galler.

Citronfrosting

  1. Vispa ingredienserna till en fluffig frosting.
  2. Spritsa den ovanpå muffinsen.

Tips: Muffinsen går bra att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!