Blåbärsmuffins med knaprig smulpajstopp

Publicerat:

Saftiga blåbärsmuffins med kryddigt, knaprigt täcke. Både muffins och smulpaj, samtidigt! Kardemumma, blåbär, vanilj och citron är en favvokombo för mig. Jag la till ingefära och kanel för att göra dem kryddigare, men det kan du välja efter din personliga smak.

Ingredienser

8 portioner

  • 150 g
    smör, mjukt
  • 2 dl
    strösocker, eller råsocker
  • 2
    ägg
  • 2 tsk
    vaniljpulver
  • 1
    citron, det rivna gula skalet
  • ½ dl
    naturell yoghurt, 3%
  • 3 dl
    vetemjöl
  • tsk
    bakpulver
  • 1 dl
    blåbär, frysta

Crumble

  • 25 g
    smör
  • ½ dl
    vetemjöl
  • ½ dl
    kokos eller havregryn
  • 2 msk
    råsocker
  • 1 tsk
    ingefära, malen
  • 1 tsk
    kanel, malen
  • 1 tsk
    kardemumma, mortlad

Till garnering

  • mandel, flagad
  • florsocker

Så lagar du