Blåbärspaj

Blåbärspaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1liter
    blåbär
  • 2dl
    socker
  • skalet och saften av ½ apelsin

Smördeg

  • 200g
    vetemjöl
  • 100g
    smör
  • 40g
    socker
  • 1nypa(or)
    salt
  • kallt vatten

Så lagar du

  1. Kör smör, mjöl, salt och socker i en matberedare. Tillsätt lite vatten i taget tills degen känns smidig.
  2. Tryck ut degen i 4–6 st små tartelettformar eller en stor pajform med löstagbar kant.
  3. Blanda bär, socker saft och skal.
  4. Häll i form/formarna och grädda i ugn ca 175 grader i 20 minuter eller tills den är färdig.
  5. Servera med lämplig glass eller vaniljgrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!