Blåbärssaft

Blåbärssaft

Ingredienser

  • 2000g
    blåbär
  • 4st
    citroner, saften
  • 1500g
    socker
  • 500g
    vatten

Så lagar du

Dag 1:

1. Rensa och skölj blåbären. Pressa citronerna.

2. Blanda alltsamman (blåbär, citronsaft, socker & vatten ) i en rostfri kastrull med tillhörande lock. Plasta med plastfilm över bären, lägg på locket och låt stå och marinera i rumstemperatur i 24 timmar.

Dag 2:

1. Sätt ugnen på 80 grader.

2. Sätt kastrullen på spisen och koka upp under omrörning. Skumma bort eventuellt skum.

3. Sätt på lock och ställ kastrullen i ugnen i 3 timmar, så att saften drar ur bären ordenligt.

4. Sila av saften i en silduk.

5. Koka upp saften igen och skumma.

6. Fyll upp i steriliserade flaskor och förslut med en gång.

7. Låt kallna och ställ i kyl.

Dela det här receptet med dina vänner!