Blåbärssoppa med vit chokladkräm och mandelbiskvier

Blåbärssoppa med vit chokladkräm och mandelbiskvier

Publicerat:

Tillagningstid:

Blåbärssoppa i lite lyxigare utförande blir en fräsch avslutning på middagen.

Ingredienser

4portioner

Soppa

  • 250g
    blåbär
  • 2dl
    vatten
  • 3msk
    socker
  • ½msk
    potatismjöl

Vit chokladkräm

  • 100g
    vit choklad
  • 2dl
    creme fraiche
  • finrivet skal av en halv citron

Mandelbiskvier

  • 100g
    mandelmassa
  • 1
    äggvita

Så lagar du

Soppa

1. Blanda bär, vatten och socker i en kastrull och värm.

2. Rör ut potatismjölet i 1 msk kallt vatten och rör ned det i katsrullen.

3. Låt koka upp och ta bort från värmen. Mixa och låt svalna.

Vit chokladkräm

1. Smält chokladen över ett vattenbad, blanda med creme fraiche och citronskal.

2. Sätt ugnen på 225°C. Riv mandelmassan grovt och blanda med den uppvispade äggvitan. Klicka eller spritsa ut små kakor, cirka 20 st, på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen cirka 6-8 minuter. 

3. Häll blåbärssoppan i vida glas, lägg på en sked chokladkräm och toppa med ett par mandelbiskvier.

Dryckestips

Brachetto d´Acqiu Braida 2015, Italien
Nr 6260, 85 kronor (37,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!