Black bean chili

Black bean chili

Publicerat:

Tillagningstid:

Värmande, vegetarisk och utsökt. Extra populär när man serverar med avokado, gräddfil, riven ost och nachos.

Ingredienser

4portioner

  • 2-3
    torkade, blötlagda chili (styrka efter din preferens)
  • 2
    gula lökar, hackade
  • 2-3
    vitlöksklyftor, hackade
  • 3msk
    tomatpuré
  • 2tsk
    pimenton (rökt paprikapulver, valfritt)
  • 1-2tsk
    spiskummin
  • 2tsk
    oregano, torkad
  • 1tsk
    råsocker
  • 2msk
    vinäger (äpple eller balsamico)
  • 2burk(ar)
    tomater (valfri sort, men gärna de lite extra goda) + 1 burk vatten
  • 2paket
    svarta bönor, avspolade
  • 1
    liten bit mörk choklad
  • olja till stekning
  • salt

Så lagar du

1. Hacka och fräs chili (spara blötläggningsvattnet), lök och vitlök i olja utan att det får färg.

2. Tillsätt tomatpuré, pimenton, spiskummin, oregano, socker, vinäger, vattnet från chilin och tomater. Låt koka upp.

3. Häll i bönor, koka till önskad konsistens. Förbered tillbehören under tiden. Smaka av med salt och en liten bit mörk choklad.

4. Servera med dina önskade tillbehör, t ex avokado, koriander, nachos, fetaost, riven ost, gräddfil, hackad salladslök, jalapenos, majs, hackade tomater eller paprika i olika färger, limeklyftor och ris.

Dela det här receptet med dina vänner!