Bläckfisk och bönor i lerkruka

Publicerat:

Niklas Ekstedts rätt på restaurang Mikla i Turkiet

Ingredienser

Till grönsaksjuicen

  • 3 st
    Bananschalottenlök
  • 2 st
    Morötter
  • 100 g
    Rotselleri
  • 3
    Blekselleri (stjälkar)
  • 3 klyfta(or)
    Vitlök
  • 3 msk
    Olivolja
  • 3 kvist(ar)
    Timjan
  • 3 msk
    Tomatpuré
  • 6 dl
    Grönsaksbuljong
  • Salt

Till bläckfisken

  • 1 st
    Bläckfisk (ca 1 kg)
  • 5 liter
    Vatten
  • 5 dl
    Salt

Till lergrytan:

  • 2 dl
    Cannelinibönor (blötlagda över natten)
  • 5 st
    Förkokta kronärtskocksbottnar
  • Bläckfisken från receptet ovan
  • 2 msk
    Sumakbär
  • 6 dl
    Grönsaksjuice OBS: Från receptet ovan.
  • 100 g
    Mjöl
  • 100 g
    Salt
  • 100 g
    Vatten
  • 1 st
    Citron

Så lagar du