Bläckfisktacos

Bläckfisktacos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bläckfisk är en ingrediens i ropet och kan varieras på en mängd olika sätt. Vill man grilla den med detsamma är det bra att välja en lite mindre variant men även armar från pulpo är fantastiska på grillen. De kan dock vara bra att koka först!

Ingredienser

4portioner

  • 8
    små tortillabröd - helst majstortilla
  • 400g
    bläckfisk - små runda, åttaarmade eller squid. Går bra med frysta.
  • 2
    avokado
  • saft och skal från 1 lime
  • 1
    liten gemsallad eller romansallad
  • 1msk
    rostade sesamfrön
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1dl
    srirachamajonnäs - se recept!

Snabbpicklad rödlök

  • 2
    rödlökar
  • saft från 2 limefrukter
  • ½dl
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    socker
  • salt

Så lagar du

Snabbpicklad rödlök

1. Skär löken i tunna skivor och lägg i en burk.

2. Blanda ihop resten av ingredienserna och slå det över löken. Låt stå en liten stund.

Här hittar du receptet på srirachamajonnäs

Bläckfisktacos

1. Börja med att förbereda din tacotillbehör. Snabbpickla rödlök, mixa majonnäs, skär avokado i skivor och strimla salladen. Lägg åt sidan.

2. Skölj och rensa eventuellt bläckfisken. Torka den ordentligt med hushållspapper. 

3. Grilla bläckfisken på båda sidor, på grillen eller i grillpanna på hög värme - den ska få fin färg och kännas mör när man sticker en gaffel i köttet. Ringla över olivolja, salta och peppra. 

4. Skär bläckfisken i skivor eller bitar. 

5. Lägg ihop din taco på tortillabröd med sallad i botten, sedan bläckfisk och dina tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!