Blåmusslor med örtsmör
Publicerat:
2017-06-14Tillagningstid:
En riktig grillfavorit och ett perfekt tillbehör till en sommardrink.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 1mlnät blåmusslor
- 100grumstempererat smör
- ½dlpersilja, finhackad
- 2vitlöksklyftor, finhackade
- 1tsksalt
Så lagar du
1. Skrapa och tvätta musslorna i rinnande kallt vatten. Se till att alla skal är slutna. Knacka på öppna musslor, om de inte sluter skalen så släng dem. Släng även bort musslor med trasigt skal.
2. Blanda smör med persilja, vitlök och salt.
3. Lägg musslorna direkt på grillen och passa dem noga. När de öppnar sig, klicka i lite kryddsmör, låt smälta och lägg sedan upp musslorna på ett fat.
4. Servera medan de fortfarande är varma, gärna till en sommardrink.