Blåmusslor med rotfrukter

Blåmusslor med rotfrukter

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2
    nät blåmusslor
  • 1st
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • matolja
  • 2dl
    vitt vin
  • 4st
    små potatisar
  • 2st
    morötter
  • 0,5st
    rotselleri
  • 1knippa(or)
    dill
  • 1knippa(or)
    persilja

Så lagar du

Skölj musslorna och sortera bort de musslor som är öppna. Finhacka lök och vitlök och fräs i olja i en stor kastrull.

Tillsätt musslorna och slå därefter över det vita vinet. Lägg på ett lock och låt koka i 5 minuter. Inspektera därefter återigen musslorna. Nu ska musslorna ha öppnat sig och de som inte har gjort det bör även de sorteras bort.

Tärna potatis, morötter och rotselleri. Häll över musselspadet i en kastrull och tillsätt rotfrukterna samt dill och persilja. Låt koka i ca 8 min.

Servera musslorna med rotfrukterna i fyra djupa skålar. Dekorera gärna med dill.

Dela det här receptet med dina vänner!