Blåmusslor med vitlök & chili

Blåmusslor med vitlök & chili

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 600g
    Blåmusslor
  • 1st
    Scharlottenlök, finhackad
  • 2klyfta(or)
    Vitlök, finhackade
  • 1st
    Röd chili, finhackad
  • Färsk basilika, riven
  • 2msk
    Olivolja
  • 2dl
    Vitt vin
  • Salt & peppar
  • Ca 70 gram pasta/person

Så lagar du

Fräs vitlök, scharlottenlök och chili hastigt. Häll ner musslorna och fräs runt lite. Slå på vinet, salta och peppra och lägg genast på lock. Musslorna är klara när de öppnat sig. De som inte öppnat sig måste du kasta. Musslorna är kokta efter ungefär fem minuter. Strö över basilikan och servera med pasta.

Dela det här receptet med dina vänner!