Blåmusslor och bläckfisk med saffran

Ingredienser

2portioner

  • 500g
    Blåmusslor
  • 300g
    Bläckfisk med fångstarmar, skuren i ringar
  • 140g
    Spaghetti
  • 1g
    Saffran
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    Röd chili
  • 1-2dl
    vitt vin
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 2msk
    olivolja
  • salt & peppar

Så lagar du

Koka upp en kastrull med vatten och lägg i pastan. Under tiden som pastan kokar, hettar du upp oljan i en panna. Fräs vitlök, chili och saffran. Tillsätt musslor, bläckfisk och bladpersilja - fräs runt lite! Häll över vin och koka under lock i cirka fem minuter till dess att musslorna öppnat sig. OBS! Kasta de som inte öppnat sig. Häll pastan över skaldjursblandningen, rör om och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!