Blancherade höstprimörer med dipp

Blancherade höstprimörer med dipp

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt att frossa i primörer! Här är ett vrålsnabbt litet snacks att bjuda på innan maten, som förrätt eller mingelplock på festen.

Ingredienser

4portioner

  • majrova
  • kålrabbi
  • rädisor

Örtdipp

  • 1 ½dl
    basilika
  • 1 ½dl
    bladpersilja
  • 1st
    stor vitlöksklyfta
  • ½dl
    olivolja
  • ½tsk
    salt
  • 3msk
    majonnäs
  • ca 2dl
    créme fraiche

Så lagar du

1. Skär grönsakerna i klyftor eller stänger. Rädisorna kan vara hela.

2. Koka majrova och kålrabbi i ca 3 minuter och rädisorna i 1 minut i lättsaltat vatten. Lägg sedan över dem i iskallt vatten.

Örtdipp

1. Mixa basilika, persilja och vitlök med olja, salt och peppar till en grön örtolja.

2. Blanda med majonnäs och créme fraiche och ställ svalt.

Dela det här receptet med dina vänner!