Blancherade höstprimörer med dipp
Publicerat:
2016-08-31Tillagningstid:
Härligt att frossa i primörer! Här är ett vrålsnabbt litet snacks att bjuda på innan maten, som förrätt eller mingelplock på festen.
Ingredienser
4portioner
- majrova
- kålrabbi
- rädisor
Örtdipp
- 1 ½dlbasilika
- 1 ½dlbladpersilja
- 1ststor vitlöksklyfta
- ½dlolivolja
- ½tsksalt
- 3mskmajonnäs
- ca 2dlcréme fraiche
Så lagar du
1. Skär grönsakerna i klyftor eller stänger. Rädisorna kan vara hela.
2. Koka majrova och kålrabbi i ca 3 minuter och rädisorna i 1 minut i lättsaltat vatten. Lägg sedan över dem i iskallt vatten.
Örtdipp
1. Mixa basilika, persilja och vitlök med olja, salt och peppar till en grön örtolja.
2. Blanda med majonnäs och créme fraiche och ställ svalt.