Blancherade höstprimörer med dipp
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-08-31Tillagningstid:
Härligt att frossa i primörer! Här är ett vrålsnabbt litet snacks att bjuda på innan maten, som förrätt eller mingelplock på festen.
Ingredienser
4 portioner
- majrova
- kålrabbi
- rädisor
Örtdipp
- 1 ½ dlbasilika
- 1 ½ dlbladpersilja
- 1 ststor vitlöksklyfta
- ½ dlolivolja
- ½ tsksalt
- 3 mskmajonnäs
- ca 2 dlcréme fraiche
Så lagar du
1. Skär grönsakerna i klyftor eller stänger. Rädisorna kan vara hela.
2. Koka majrova och kålrabbi i ca 3 minuter och rädisorna i 1 minut i lättsaltat vatten. Lägg sedan över dem i iskallt vatten.
Örtdipp
1. Mixa basilika, persilja och vitlök med olja, salt och peppar till en grön örtolja.
2. Blanda med majonnäs och créme fraiche och ställ svalt.