Blodapelsinmarmelad med ingefära och vanilj

Blodapelsinmarmelad med ingefära och vanilj.

Publicerat:

Tillagningstid:

När blodapelsinerna är i sin bästa säsong, passa på att koka marmelad, så värt! Det här receptet har jag fått från Barbro, en av mina bloggkompisar. Jag har lagt till vanilj och grejar lite med det för varje gång jag kokar blodapelsinmarmelad. Men just smakkombon ingefära och blodapelsin är, såklart, magisk!

Ingredienser

20portioner

  • 7
    ekologiska apelsiner
  • 1msk
    färsk ingefära, riven
  • 1
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 4dl
    vatten
  • 1kg
    syltsocker

Så lagar du

1. Tvätta apelsinerna, dela i halvor och pressa ur saften.

2. Hacka skal och fruktkött i matberedare.

3. Blanda saft, frukt, vanilj och ingefära med vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter.

4. Rör ner syltsocker, koka 5 minuter under omrörning. Ta grytan från värmen, skumma noga.

5. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar.

Dela det här receptet med dina vänner!