Blodapelsinmarmelad med ingefära och vanilj
Publicerat:
2018-01-11Tillagningstid:
När blodapelsinerna är i sin bästa säsong, passa på att koka marmelad, så värt! Det här receptet har jag fått från Barbro, en av mina bloggkompisar. Jag har lagt till vanilj och grejar lite med det för varje gång jag kokar blodapelsinmarmelad. Men just smakkombon ingefära och blodapelsin är, såklart, magisk!
Ingredienser
20portioner
- 7ekologiska apelsiner
- 1mskfärsk ingefära, riven
- 1vaniljstång, delad och urskrapad
- 4dlvatten
- 1kgsyltsocker
Så lagar du
1. Tvätta apelsinerna, dela i halvor och pressa ur saften.
2. Hacka skal och fruktkött i matberedare.
3. Blanda saft, frukt, vanilj och ingefära med vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter.
4. Rör ner syltsocker, koka 5 minuter under omrörning. Ta grytan från värmen, skumma noga.
5. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar.