Blodapelsinmocktail

Blodapelsinmocktail.

Publicerat:

Tillagningstid:

Under vintern, när vi behöver lite extra färg i vardagen, är det säsong för de solmogna blodapelsinerna. Här bjuder jag på en uppfriskande vintermocktail på endast fyra ingredienser. Nåja, isen räknas inte.

Ingredienser

4portioner

  • ca 10st
    blodapelsiner
  • 2msk
    flytande honung
  • 1st
    vaniljstång, fröna
  • tonic
  • is

Så lagar du

1. Pressa ur så mycket juice som möjligt ur apelsinerna, gärna direkt ner i en shaker eller en glasburk med lock.

2. Tillsätt honung och vanilj till juicen som bör vara rumstempererad. Sätt på lock och skaka ordentligt tills honungen lösts upp.

3. Häll upp jämnt i fyra glas fyllda med is.

4. Toppa med tonic och garnera med en tunn skiva blodapelsin.

Tips

Vill du ha lite extra krydda? Garnera med en kvist rosmarin. För extra sting, riv ner lite färsk ingefära.

När du pressar blodapelsinerna, se till att inte stå över en ömtålig yta då juicen färgar av sig.

Dela det här receptet med dina vänner!