Blomkål- och bönsallad med kapris

Blomkål- och bönsallad med kapris

Publicerat:

Tillagningstid:

Mycket god att servera till rökt fisk eller rökt kött.

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    stort blomkålshuvud
  • 200g
    haricôts verts

Dressing

  • 2tsk
    söt och stark senap
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    vinäger
  • 3msk
    olivolja
  • ½tsk
    salt
  • nymald vitpeppar
  • ½dl
    kapris

Tillbehör

  • rökt fisk eller kött

Så lagar du

1. Ansa blomkålen och dela till små buketter. Ansa bönorna.

2. Koka bönorna några minuter och lägg sedan ner blomkålen och låt koka tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk. Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.

Dressing

1. Blanda senapssorterna och vinäger. Vispa ner oljan och tillsätt salt, lite nymald peppar och kapris.

2. Häll dressingen över de varma grönsakerna.  Ät dem varma eller kalla till rökt fisk eller kött.

Dela det här receptet med dina vänner!