Blomkålsbahji – Friterad blomkål

Blomkålsbahji – Friterad blomkål med en delad chilifrukt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareqs härliga blomkålsbollar är utmärkta för att ersätta till exempel chicken nuggets.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    blomkålshuvud
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    röda chili
  • 1-2tsk
    fint salt
  • 1tsk
    chili, torkad
  • 1tsk
    spiskumminfrö
  • 1tsk
    korianderfrö
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 2msk
    rismjöl
  • 2dl
    kikärtsmjöl
  • lite vatten
  • salt
  • olja till fritering

Så lagar du

1. Hacka vitlök och chili fint.

2. Stöt alla kryddor i en mortel. Tillsätt vitlök, chili, rismjöl, kikärtsmjöl och lite vatten. Knåda allt till en klibbig smet. Smaka av så att saltmängden är lagom.

3. Dela blomkålen i buketter. Doppa buketterna i smeten och fritera i het olja, ca 170°, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper papper.

Dela det här receptet med dina vänner!