Blomkålscreme
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ett enkelt sätt att göra din vardagsmat lite lyxigare.
Ingredienser
6portioner
- 1stblomkålshuvud
- 1dlcreme fraiche
- salt
- vitpeppar
- 1strödlök
- 1knippa(or)gräslök
- 6skiva(or)formbröd
Så lagar du
1. Putsa blomkålshuvudet och plocka i mindre buketter. Skölj i kallt vatten och lägg i en tjockbottnad kastrull och låt det vara lite vatten i botten, lägg på ett tättslutande lock, salta och peppra.
2. Koka blomkålen mjuk, häll av vätskan och låt blomkålen ånga av. Mixa blomkålen slät, tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och vitpeppar från kvarn.
3. Det kan vara gott med några droppar färskpressad citron i. Finhacka rödlök, och skär gräslöken fint. Servera med smörstekt toast ocnyhackad lök.
Kock: Malin Söderström