Blomkålssallad

Blomkålssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik och vackert gul, en salladsfavorit hos mig i vinter.

Ingredienser

6portioner

  • 1
    blomkålshuvud, delat i bitar/buketter
  • 1
    gul lök, hackad
  • 2
    vitlöksklyftor, hackade
  • ½
    röd chilifrukt, hackad
  • 1
    liten bit ingefära, riven
  • 1tsk
    gurkmeja (färsk eller torkad)
  • 1
    citron
  • 2
    salladslökar, strimlade
  • salt
  • olja, till stekning
  • valfritt: 1 näve rucola

Så lagar du

1. Fräs lök, vitlök, chili och ingefära i olja. Tillsätt gurkmeja och blomkål, fräs en stund.

2. Pressa i citron, smaka av med salt. Blanda i salladslök och låt svalna.

3. Servera som den är eller på en bädd av rucola.

Dela det här receptet med dina vänner!