Blomstersaft

Blomstersaft

Publicerat:

Tillagningstid:

Den enklaste av alla saftningstekniker: Låt oss göra en infusion på sommarens blommor som är perfekt att plocka fram när hösten kommer krypandes och vi vill minnas de ljumma sommarkvällarna! Receptet ger cirka 2½ liter.

Ingredienser

  • 700g
    strösocker
  • 1liter
    vatten
  • 15-20st
    klasar av rallarros (alt. andra sommarblommor, som älgört, syrén eller rosor)
  • 5dl
    saft från citron, färskpressad

Så lagar du

1. Koka upp socker och vatten. Pressa citronerna.

2. Lägg upp rallarrosor i ett kärl. Slå först över sockerlagen och sedan citronsaften.

3. Låt dra i 3-6 dagar. Smaka av den efter 3 dagar, och om du vill ha mer smak låt den dra några dagar till.

4. Sila av och tappa på flaskor. Drick den inom 14 dagar eller förvara i frysen.

Dela det här receptet med dina vänner!