Boeuf Bourguignon (köttgryta)

Tid:

Boeuf Bourguignon.

Tid:

Ju längre tid den klassiska franska rätter får koka desto godare. Här serverad med spännande tillbehör.

Ingredienser

4–6 portioner

Boeuf Bourguignon

  • 500 g
    högrev från kviga, ekologiskt gräsbeteskött
  • 50 g
    rökt sidfläsk, tärnat
  • 3 st
    gula lökar
  • 3 st
    färska lagerblad
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 kruk(or)
    timjan
  • 1 st
    flaska rödvin av god kvalitet
  • 3 st
    långpeppar
  • 1 liter
    kalvfond
  • 1 msk
    sherryvinäger
  • maizena

Grönsaker Bourguignon

  • 100 g
    champinjoner
  • 100 g
    morötter
  • 100 g
    karljohansvamp, frusen
  • 100 g
    smålök
  • 100 g
    rökt sidfläsk, strimlat
  • 50 g
    kruspersilja
  • havssalt

Mandelpotatismos

  • 500 g
    mandelpotatis
  • 250 g
    smör
  • ½ dl
    grädde
  • 1 dl
    mjölk
  • salt och vitpeppar

Råmarinerat äpple och senapsfrö

  • 3 st
    äpplen
  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    rostade senapsfrön
  • salt

Saltgurka och smält lök

  • 4 st
    saltgurkor
  • 1 st
    charlottenlök
  • 2 msk
    olja

Svamp i sherryvinäger

  • 4 st
    champinjoner
  • 5-6 st
    karljohansvampar
  • 1 dl
    sherryvinäger
  • ½ dl
    socker
  • 1 dl
    vatten
  • 1 st
    lagerblad

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg