Bolani

Tillagningstid:

Bolani

Publicerat:

Tillagningstid:

Dessa fyllda bröd är favoriten bland de afghanska ungdomar som kommit och lagat mat med mig. Oftast fyller man dem med kokt potatis men de går att variera med spenat till exempel. Ät dem varma med örtyoghurt till.

Ingredienser

4 portioner

  • 8 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 2-2 ½ dl
    rumstempererat vatten
  • 1 tsk
    olivolja

Fyllning

  • 4
    medelstora kokta potatisar
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 ½ tsk
    salt
  • ½ tsk
    nymalen svartpeppar
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 3
    stjälkar salladslök
  • 1
    grön chili
  • ½-1 dl
    olivolja att steka i

Dippsås

  • 2 dl
    matyoghurt
  • 2 msk
    vatten
  • 1
    finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk
    finhackad dill
  • 1 msk
    finhackad färsk koriander
  • ½ tsk
    salt

Så lagar du