Bolognese på svarta linser

Bolognese på svarta linser.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett grönare alternativ till köttfärssås, fungerar även bra i lasagne och burritos.

Ingredienser

4portioner

  • dl
    svarta linser, torkade
  • 1
    morot, riven
  • 1
    palsternacka, riven
  • 100g
    kålrot, riven
  • 100g
    rotselleri, riven
  • 1
    gul lök, hackad
  • 1–2klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    rapsolja
  • 500g
    krossade tomater
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2dl
    vatten
  • 1
    grönsaksbuljongtärning
  • 1msk
    balsamicovinäger
  • spiskummin
  • basilika
  • oregano
  • sambal oelek

Tillbehör

  • fullkornspasta
  • riven parmesanost

Så lagar du

1. Fräs de rivna rotfrukterna, vitlök och löken tills dom börjat mjukna, tillsätt linserna, krossade tomaterna, crème fraiche, vatten, buljongtärning och lite spiskummin.

2. Låt småputtra under lock i cirka 25 minuter, se efter så att linserna har fått en bra konsistens, mixa såsen med en stavmixer, är såsen för tjock kan man alltid tillsätta lite vatten under omrörning.

3. Smaka av med basilika, oregano och sambal oelek.

4. Servera gärna med fullkornspasta, som du kokar efter angivelserna på paketet, och riven parmesanost

Dela det här receptet med dina vänner!