Bön- och tomatsoppa med kycklingbuljong

Bön- och tomatsoppa med kycklingbuljong.

Publicerat:

Tillagningstid:

Med en god basbuljong är det lätt att göra en god soppa av det man har hemma.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    gula lökar eller 1 purjolök
  • 100g
    rotseller eller 3 stjälkar selleri
  • 2st
    morötter
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 3msk
    olivolja
  • ca 1liter
    buljong
  • 1burk(ar)
    körsbärstomater (400g)
  • 200g
    kokta bönor eller 1 burk bönor, avrunna
  • 70g
    spenat, färsk (1 påse)
  • salt och nymald svartpeppar
  • gär lite surdegsbröd, torrt och ljust

Så lagar du

1. Hacka eller strimla löken. Skala och tärna rotsellerin eller skiva stjälksellerin. Skala och tärna morötterna. Finhacka vitlöken. Fräs alltsammans i olivoljan. Låt det fräsa tills löken är mjuk.

2. Tillsätt buljongen och tomaterna och låt sjuda cirka 20 minuter.

Obs! Se relaterat recept på hur du gör din egen kycklingbuljong.

3. Spola av bönorna i ett durkslag om du använder bönor från burk. Tillsätt bönorna och låt sjuda ytterligare några minuter. Tillsätt spenaten och låt den mjukna.  Smaka av med salt.

4. Bryt brödet i bitar och lägg i soppskålarna och häll på soppan.  

Dela det här receptet med dina vänner!