Bönburgare med svamp och paprikasås

Tid:

Bönburgare med svamp och paprikasås.

Tid:

Helt vegetariska burgare. Det går utmärkt att frysa in dem ostekta om du vill, då har du extra snabb mat en annan dag. Helt gluten- och laktosfritt om du väljer sådant bröd.

Ingredienser

6 portioner

  • 250 g
    champinjoner eller annan svamp
  • 1
    gul lök
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 burk(ar)
    svarta bönor (450-500 g avrunnen vikt)
  • 1 ½ msk
    psylliumfröskal
  • ½ tsk
    chipotlepeppar
  • 1 ½ tsk
    salt
  • olivolja till stekning

Tomat- och paprikasås

  • 3
    tomater
  • 1
    röd paprika
  • 1
    röd spansk pepparfrukt eller ½ tsk chiliflakes
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 3 msk
    olivolja
  • ca ½ tsk
    salt
  • ½ tsk
    spiskummin

Tillbehör

  • bröd
  • salladsblad
  • 1
    avokado, skivad
  • picklad rödlök (se relaterat recept)
  • klyftpotatis

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg