Bönburgare med svamp och paprikasås
Publicerat:
2017-10-25Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 250gchampinjoner eller annan svamp
- 1gul lök
- 2mskolivolja
- 2burk(ar)svarta bönor (450-500 g avrunnen vikt)
- 1 ½mskpsylliumfröskal
- ½tskchipotlepeppar
- 1 ½tsksalt
- olivolja till stekning
Tomat- och paprikasås
- 3tomater
- 1röd paprika
- 1röd spansk pepparfrukt eller ½ tsk chiliflakes
- 2vitlöksklyftor
- 3mskolivolja
- ca ½tsksalt
- ½tskspiskummin
Tillbehör
- bröd
- salladsblad
- 1avokado, skivad
- picklad rödlök (se relaterat recept)
- klyftpotatis
Så lagar du
1. Ansa svampen och finhacka den i matberedare eller för hand. Hacka löken. Fräs lök och svamp i olivoljan tills svampen mjuknat och vätskan kokat bort.
2. Spola av bönorna i ett durkslag i kallt vatten och låt dem rinna. Mixa hälften av bönorna i matberedare och mosa hälften grovt med en gaffel.
3. Blanda samman svampfräset med bönorna, psylliumfröskal och smaksätt med chipotlepeppar och salt.
4. Gör tomat- och paprikasås: Ta bort stjälkfästet från tomaterna och skär dem i grova bitar. Ansa paprika och skär den i bitar. Skiva pepparfrukten, om du vill ha en mildare sås tar du inte med kärnor och mellanväggar eller använd chiliflakes. Skiva vitlöken.
5. Fräs alltsammans i olivolja tills det blir mjukt. Mixa sedan i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och spiskummin.
6. Forma sex burgare och stek dem i olja några minuter på varje sida tills de har fin färg.
7. Servera med tillbehören.