Bondbönsrullar

Bondbönsrullar.

Publicerat:

Tillagningstid:

En kort men ljuvlig säsong kan man njuta av bondbönans trevliga beska. Godast, tycker jag, är den kanske i kombination med mynta och pecorino. Krämen kan man använda på bröd också eller som en pesto till pasta.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 500g
    bondbönor med skal
  • 1dl
    finriven pecorino
  • skal och saft från ½ citron
  • 1msk
    finhackad färsk mynta
  • 1msk
    olivolja
  • 1-2msk
    vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1
    gul zucchini
  • ½dl
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Ta ur bönorna ur sina skidor. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i bondbönorna och koka dem i 5 minuter. Låt dem svalna lite innan du tar ur dem ur sina skal.
 
2. Lägg bondbönorna, riven ost, citronskal, mynta och olivolja i en mixerbunke och mixa med stavmixer till en jämn smet. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Lägg i en spritspåse.

3. Skiva zucchinin tunt på längden med en osthyvel eller mandolin. Stek skivorna i olivolja tills de mjuknat och fått lite färg. Låt rinna av på en bit hushållspapper.

4. Lägg skivorna lite omlott på plastfolie eller bakplåtspapper så du får en jämn ”matta”.

5. Spritsa bönkrämen längst ena kanten, tvärs över zucchiniskivorna.  Rulla ihop till en tät rulle och ställ gärna kallt en liten stund.

6. Skär rullen i jämna bitar och lägg upp på en tallrik. Strö över rostade sesamfrön och garnera med färsk mynta.

Dela det här receptet med dina vänner!