Böngryta med långbakad kyckling

En kycklingklubba med böngryta, halloumi och en bit majskolv på en grå djup tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hur gott som helst och hälsosamt med många spännande smaker. Maten lagar sig själv i ugnen medan du kan göra annat.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    kycklingklubbor
  • 1msk
    garam masala
  • 1tsk
    salt
  • 4
    potatisar, stora
  • 4
    majskolvar
  • ca 1msk
    olivolja
  • salt och peppar

Böngryta

  • 1
    morot
  • 1
    gul lök
  • 3 stjälkar
    blekselleri
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    tomatpuré
  • 7dl
    tomater, krossade
  • 1tsk
    timjan
  • 1tsk
    svartpeppar, nymald
  • 2tsk
    franska örter
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 5dl
    vatten
  • 3tsk
    salt
  • ½
    citron, saften
  • 1
    förpackning blandade bönor, vita, kidney och svarta

Så lagar du

Tillaga kycklingen tillsammans med böngrytan i ugnen.

1. Värm ugnen till 100 grader varmluft, eller 120 grader vanlig värme.

2. Hacka ner alla grönsaker i bitar ca 1x1 cm. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén ett par minuter.

3. Tillsätt alla övriga ingredienser. Ge ett hastigt uppkok, lägg på locket och ställ in grytan i ugnen.

4. Gnid in kycklingklubborna i garam masala och salt.

5. Tvätta potatisarna, men skala dem inte. Lägg potatisen och kycklingen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen tillsammans med böngrytan i ca 2 timmar.

6. Ta ut plåten och grytan, dela potatisen på längden, pensla med olivolja, salta och peppra. Lägg tillbaka potatisen på plåten tillsammans med majskolvarna delade i ca 5 centimeter långa bitar.

7. Höj temperaturen till 200 grader och ställ in plåten i ca 5-10 minuter eller tills det har fått fin färg.

8. Smaka av grytan innan servering eventuellt med mer salt.

Tips

Vill du lyxa till det lite extra kan du steka några skivor halloumi till servering.

Dela det här receptet med dina vänner!