Bönpasta med ogräspesto
Publicerat:
2016-01-25Tillagningstid:
Svär du över ogräset i rabatt eller trädgårdsland? Ät upp det istället! Ogräs som kirskål och nässlor är några av våra första primörer som kommer om våren. Vi gläds åt att ha dessa råvaror som kommer år efter år utan att de behöver odlas, förkultiveras och donas med och så passar de så bra i vår goda ogräspesto!
Ingredienser
4portioner
- 1kruk(or)basilika
- 5dllättpackade blad av späd kirskål, nässlor, späda blad pepparrot och ängssyra
- 80gpinjenötter
- 1vitlöksklyfta
- ½dlolivolja
- 2tskcitronsaft
- salt och svartpeppar
- Andra ogräs som funkar bra: maskros, plister, målla, groblad
- 1paketsvart bönpasta
Så lagar du
1. Lägg ingredienserna i en skål, riv vitlöken. Mixa samman med stavmixer.
2. Koka pasta och blanda med peston.