Bönpasta med ogräspesto

Bönpasta med ogräspesto

Publicerat:

Tillagningstid:

Svär du över ogräset i rabatt eller trädgårdsland? Ät upp det istället! Ogräs som kirskål och nässlor är några av våra första primörer som kommer om våren. Vi gläds åt att ha dessa råvaror som kommer år efter år utan att de behöver odlas, förkultiveras och donas med och så passar de så bra i vår goda ogräspesto!

Ingredienser

4portioner

  • 1kruk(or)
    basilika
  • 5dl
    lättpackade blad av späd kirskål, nässlor, späda blad pepparrot och ängssyra
  • 80g
    pinjenötter
  • 1
    vitlöksklyfta
  • ½dl
    olivolja
  • 2tsk
    citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Andra ogräs som funkar bra: maskros, plister, målla, groblad
  • 1paket
    svart bönpasta

Så lagar du

1. Lägg ingredienserna i en skål, riv vitlöken. Mixa samman med stavmixer.

2. Koka pasta och blanda med peston.

Dela det här receptet med dina vänner!