Bönsallad

Bönsallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Att få chansen att använda allt det fina som trädgården levererar är otroligt härligt, men ibland utmanande. Särskilt när mycket blir klart samtidigt. Lösningen kan vara en massa smårätter.

Ingredienser

  • ca 1liter
    brytbönor eller vilka bönor du än har i din trädgård
  • 2st
    stora tomater
  • 1st
    gul lök
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 1-2st
    citroner
  • 3-5msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Koka upp vatten utan salt. Skär bönorna i mindre bitar, ca 2 cm, och koka dem hastigt, ca 1 minut. 
  2. Lägg bönorna i iskallt vatten för att avbryta kokningen eller spola dem kalla. Låt rinna av. 
  3. Hacka tomat, lök och persilja och blanda samman med bönorna i en skål.
  4. Tillsätt pressad citron, olivolja och slutligen salt och peppar efter smak. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!