Burekanada – stekta Burek fyllda med ost och strömming med chilensk salsa verde

Börekenada – stekta Burek fyllda med ost och strömming, med chilensk salsa verde.

Ingredienser

La Silla Börekenada

  • 3st
    strömmingfiléer
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1liter
    mjölk
  • 4st
    ägg
  • 1liter
    solrosolja
  • 4st
    citroner

Pebre – fyllning till silla Börekenada

  • 2st
    chilli
  • 200g
    koriander
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    gul lök
  • 2msk
    matolja
  • salt
  • peppar

Salsa verde

  • 2st
    äggulor
  • 1dl
    rapsolja
  • citronsaft
  • ½dl
    gräslök
  • 1dl
    persilja
  • 2msk
    färsk oregano
  • 1msk
    basilika
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • peppar
  • dijonsenap

Apelsinvinegrette

  • 2st
    apelsiner
  • spenat
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Sallad

  • zucchini
  • röd paprika
  • gul paprika
  • scharlottenlök

Så lagar du

1. Panera strömmingen i mjölk, ägg och sedan mjöl. Steks i solrosolja.

Salsa verde:

1. Gör en bas av majonnäs genom att vispa äggulan och oljan. När du får en tjock konsistens tillsätt lite citronsaft.

2. Finhacka örterna samt vitlöken och blanda detta i majonnäsen. Lyft upp smakerna med senap, salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!