Bouillabaisse med aioli eller vitlöks- och parmesancrème

Publicerat:

Ingredienser

8 portioner

  • 1,5 kg
    blandade fiskfiléer och skaldjur (t ex musslor, torsk, scampi, rödtunga, kattfisk)
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 st
    fänkål
  • 2 st
    bladselleristjälkar
  • 3 st
    schalottenlökar
  • 2 st
    morötter
  • 2 burk(ar)
    hela tomater
  • 1 g
    saffran (två påsar)
  • 0,5 st
    apelsin
  • 1 st
    apelsin
  • 5 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 krm
    timjan
  • 1 krm
    rosmarin
  • 1 st
    fiskbuljongstärning (eller 1 1/2 msk flytande buljong)
  • 0,5 liter
    vitt vin
  • 1 liter
    vatten
  • citronsaft, salt och peppar
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 tsk
    senap
  • 3 st
    äggulor
  • 4 dl
    matolja
  • salt och cayennepeppar
  • citronsaft
  • 1 burk(ar)
    lätt crème fraiche
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 100 g
    riven färsk parmesan eller 1 påse torkad
  • salt och peppar

Så lagar du