Fresta med bränd pepparkaksjansson
Publicerat:
2020-12-16Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Fram med brännaren och njut av en janssons frestelse med pepparkaks-twist!
Ingredienser
6 - 8portioner
- 1stgul lök
- 600gpotatis
- 200-250gansjovis
- 5dlvispgrädde
- 1mskmaizenamjöl
- 1tskmortlad kryddpeppar
- 2krmmald svartpeppar
- 4stkryddnejlika, mald eller mortlad
- 1msksmör
- 0,5dlströbröd av pepparkaka
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skiva löken. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor för hand eller i matberedare eller på mandolin.
2. Blanda lök och potatis med kryddor, ansjovis och maizena.
3. Lägg blandningen tillsammans med smör i en smord form.
4. Slå på grädden och baka i ugnen i 40-50 minuter på 220°C.
5. Ta ut formen och strö på ströbröd av pepparkaka och bränn av med en brännare eller grilla i ugnen i 5 minuter.
6. Njut av maten med mjölk till.