Bränd rabarbertarte

Tillagningstid:

Bränd rabarbertarte.

Publicerat:

Tillagningstid:

Du läste rätt. Bränt är också en smak, och sätter extra guldkant på denna vackra rabarberkaka.

Ingredienser

8 portioner

Mördeg

  • 350 g
    siktat vetemjöl
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 175 g
    osaltat smör
  • 1 msk
    smör, för att smörja formen
  • 100 g
    socker
  • 5
    äggulor

Rabarber i sockerlag

  • 600 g
    rabarber
  • 5 dl
    vatten
  • 75 g
    socker
  • 2
    vaniljstänger, urskrapade

Vaniljkräm

  • 5 dl
    helmjölk (minst 3,5 % fetthalt)
  • 2
    vaniljstänger, fröna
  • 3
    ägg
  • 2
    äggulor
  • 100 g
    socker
  • 60 g
    vetemjöl

Maräng

  • 3
    äggvitor
  • 1 dl
    socker

Så lagar du