Brandade på kolja med purjolök, spetskål och gurka
Publicerat:
2014-08-04Ingredienser
4portioner
- 400gkoljafilé utan skinn
- 400gmatpotatis
- 2klyfta(or)vitlök
- 1knippa(or)bladpersilja
- 1stcitron
- 5mskolivolja
- 1stgurka
- 2-3mskvitvinsvinäger
- 1/2huvud spetskål
- 1stpurjolök
- 50gbladspenat
Till garnering
- röd ängssyra, timjanblommor, gräslöksblommor
Så lagar du
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. När potatisen nästan är klar är det dags att tillsätta koljan till vattnet och koka den klar tillsammans med potatisen. Hacka vitlök och bladpersilja.
Häll av vattnet när allt är klart och slå upp potatis och fisk i en bunke. Mosa ihop allt med en slev och tillsätt vitlök, bladpersilja, pressad citron, lite olivolja och smaka av med salt och peppar. Nu är din Brandad klar.
Skiva gurkan mycket tunt på längden och vänd skivorna hastigt i lika delar vinäger och olivolja. Bryt purjolöken i mindre delar och gör likaså med spetskålen. Stek hastigt på hög värme i lite olivolja. Salta efter smak.
Lägg upp den stekta kålen och purjolöken på ett fat. Skeda upp stora ”ägg” av brandad och lägg ovanpå. Garnera med gurka, spenat, röd ängssyra, timjanblommor och gräslöksblommor.