Bräserad portabellosvamp

Bräserad portabellosvamp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Härlig svamprätt med grillad portabello, kokta kidneybönor och en krämig mandeldressing.

Ingredienser

4portioner

  • 8
    portabellosvampar
  • 1burk(ar)
    kidneybönor
  • 1kruk(or)
    färsk basilika
  • 2msk
    mandelsmör
  • 4msk
    vatten
  • ½tsk
    havssalt
  • 1msk
    vitvinsvinäger

Så lagar du

1. Koka upp 2 liter vatten med 4 msk havssalt. Lägg i portabellosvampen, låt ligga i 5 minuter under lock och stäng av plattan.

2. Vispa mandelsmör med vatten, vinäger och havssalt till en slät dressing.

3. Grilla svampen i 2–3 minuter på varje sida så att de tar färg. Skär dem i långa tjocka bitar. Lägg svampen i botten på en tallrik.

4. Häll av de kokta kidneybönorna och skölj dem. Vänd bönorna med ½ tsk havssalt. Lägg ovanpå svampen.

5. Hacka den färska basilika grovt och strö över tallriken. Avsluta med att ringla mandelsåsen över hela tallriken.

Dela det här receptet med dina vänner!